Vandpleje

Vandpleje & udsætninger

Vandpleje:opdateret 2. Oktober udsatte formand Frans atter havørred yngel i de lokale bække, sammenholdt med det store arbejde som foreningen "Køgebugt Stenrev" udfører er der håb for fremtidens fiskeri i Køge Bugt.


28-04-2022

Sammen med Køge Sportsfiskerforening har vi igen været ude og udsætte 1 års havørreder. 27.000 havørreder blev fordelt mellem Tryggevælde å, Køge å, Skensved å og Karlstrup Møllebæk. De små ørreder var klar til at søge ud i havet, for at vokse sig store. De fleste er sikkert allerede ude af åerne. Vi håber at gense nogle af dem på deres gydevandring i åerne om nogle år.

Vi meldte tidligere ud at opdrættet, som producerer disse fisk ud fra vore egne lokale moderfisk, var lukket ned grundet IHN virus. Heldigvis viste det sig at der var enkelte bassiner, som var sluppet fri for smitte.

Så fik Skensved å 3 nye gydebanker på ca. 15 meters længde, samt masser af bundsten. Der er også plantet elletræer på strækningen. Doris og Gert, som er lodsejere på strækningen, sørgede godt for os med kaffe og hjemmebagt kage. Dagens yngste på 4 år gik til den, og fik kastet godt med skjulesten i åen. Dagen sluttede med grillede pølser og sodavand på gårdspladsen hos Doris og Gert.
Stor tak til alle som kom og hjalp


I 2018 var vi ved til at udlægge og etablere nye gydebanker i henholdsvis Tangmosebækken og i Køge å.

Se billeder og kort tekst omkring dette nedenfor.

 


Køge Å:

Lørdag den 29. september 2018.

En skøn dag ved den smukke natur langs Køge Å, hvor der blev delt ud af en masse viden omkring vandløbet.

Det hele var arrangeret af Køge kommune og Hede Danmark.

Der blev lagt gydegrus ud med maskiner og herefter blev der manuelt lagt en masse skjulesten ud for havørrederne.

Altid rart at være med til at gøre en forskel for miljøet og det fremtidige havørredfiskeri. 

Tangmosebækken

Tangmosebækken fik nye gydebanker samt masser af bundsten. Nu venter vi blot på lidt mere vand fra vejrguderne. Så kan havørrederne videreføre slægten i de nye gydebanker. De lokale var meget interesseret og kom med deres børn, som hjælp med kaste bundsten i bækken. Der blev desuden udplantet elletræer langs bækken. En dejlig dag med indlagt motion.Udsætninger:


2 gange om året udsætter Solrød Sportsfiskerklub havørredyngel i de lokale bække. Dette sammenholdt med vedligehold og etablering af gydebanker for havørreden, sikrer den flotte bestand af havørred i Køgebugt.

Vi er ikke alene om dette arbejde. Sportsfiskerklubber omkring Køgebugt har dannet Køge Bugt Fiskepleje. Køge Bugt Fiskepleje arbejder med projekter og opgaver, som gavner det rekreative fiskeri i Køge Bugt og opland. Køge Bugt Fiskepleje er ikke kun for klubber og foreninger. Køge Bugt Fiskepleje er naturligvis også åben for individuelle personer som vil være med i arbejdet med at styrke det rekreative fiskeri i området.

Har du lyst til at deltage i dette spændende arbejde er du mere end velkommen. Kontakt formanden for Solrød Sportsfiskerklub og få en snak, eller skriv en besked her på siden.